Campionatul Național Școlar de Sah ,,Elisabeta Polihroniade”

În data de 12 mai 2017, sala de sport a Școlii Gimnaziale ,,Ciprian Porumbescu” a fost gazda Campionatului Național Școlar de Sah ,,Elisabeta Polihroniade” Echipe Mixte. Au participat peste 100 de elevi din tot județul Bacău. A fost o atmosferă plăcută, datorată copiilor care practică din ce în ce mai multi, sportul minții, a Marii Maestre Internaționale Elisabeta Polihroniade, dar și datorită unei bune organizări din partea Clubului de Șah ”Elisabeta Polihroniade”, Primăriei orașului Comănești, Europe Direct Comănești și Școlii Gimnaziale ”Ciprian Porumbescu” Comănești. Felicitări tuturor!

Concursul interjudețean de matematică ”Speranțe”!

Concursul interjudețean de matematică ”Speranțe” ediția a XIII-a, Comănești, organizat în perioada 5-7 mai 2017 de către filiala din Comănești a Societății de Științe Matematice din România în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, Primăria și Consiliul Local Comănești, Centrul Europe Direct Comănești, C.A.R. ”Prietenia” Comănești, Facultatea de Informatică Iași.

Subiectele care le-au dat de lucru elevilor și au fost apreciate de cadrele didactice însoțitoare au fost selectate de o comisie formată din profesorii: Rotaru Petru, Gloambeș lucian, Laic Robert, Șișca Laura și Gloambeș Toma.

Citește mai departe...

Ziua Europei sărbătorită de elevii comăneșteni!

Pentru a promova si a celebra sarbatoarea Uniunii Europene, Centrul de Informare Europeana „Europe Direct Comanesti” organizeaza in perioada 5 – 20 mai 2017, o campanie de activitati in scolile din Comanesti si de pe Valea Trotusului. Primul eveniment a avut loc la sediul centrului, vineri 5 mai, locul unde peste 60 de elevi de la Scoala Gimnaziala „Liviu Rebreanu” au cantat imnul Uniunii Europene „Oda bucuriei”, au recitat poezii si au demonstrat ca stiu multe informatii despre insemnatatea Zilei Europei. Elevii au fost coordonati de profesorii Lazar Costica si Rodica, precum si Bantu Miorica.

Citește mai departe...