Ateliere - Mobilitatea forței de muncă

Centrul Europe Direct Comănești a organizat în perioada 16-18 noiembrie, la Colegiul Tehnic "Dimitrie Ghika" din Comanesti și la sediul Centrului Europe Direct Comanesti, a III - a sesiune a atelierelor de informare privind locurile de muncă din țară și străinătate. Elevilor cât si persoanelor aflate în șomaj sau în căutatrea unui loc de muncă, li s-a prezentat Portalul Mobilității Europene pentru Ocuparea Forței De Muncă (EURES) explicându-li-se cum pot aplica pentru un job și care sunt avantajele găsirii unui loc de muncă prin intermediul acestui portal. Aceștia au fost ajutați să-și facă un CV european și li s-a arătat cum sa-l trimita la diferite adrese ale locurilor de muncă disponibile.

JOBS

11 Noiembrie - Club de dezbatere "Europa mea"

În data de 11 Noiembrie la Centrul 5 din Comănești a avut loc proiecția filmului documentar "Frati de cantec", film ce face parte din programul de distribuție KineDok by @One World Romania în colaborare cu Europe Direct Comănești. Programul a fost inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene: Slovacia, Ungaria, Croația și România. În România, KineDok a reușit ca în 2015 să organizeze 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe. În 2016, alte două țări s-au alăturat proiectului: Polonia și Norvegia. O parte importantă din misiunea KineDok și a Centrului de Informare Europe Direct Comănești este de a forma tânăra generație în educația socială prin vizionarea de filme și dezbateri pe tematici cum ar fi locurile de muncă, creșterea economică, investiții, educație si turism. Invitatul nostru special pentru dezbatere a fost: d-na Hanganu Cristina, bibliotecar si reprezentantul Primariei Orasului Comanesti pentru activitatile culturale.

Conferința ”Sprijin pentru inițiativele tinerilor băcăuani”

Conferința ”Sprijin pentru inițiativele tinerilor băcăuani”, desfășurată în zilele de 10 și 11 noiembrie 2016, la Biblioteca Orașului Comănești si Centrul 5, a angrenat voluntarii Centrului Europe Direct Comănești în jocuri interactive, dezbateri pe tema voluntariatului, au indentificat nevoile de sprijinire a inițiativelor lor de către autoritățile publice și importanța participării active. Activitatea face parte din proiectul ”Structured Dialogue Support Group – Sprijin pentru inițiativele tinerilor”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 3 – Dialog Structurat și implementat de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA. Organizatori: Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA; Parteneri: Europe Direct Comănești și Asociația Generația Schimbării.

Expoziţia de artă plastică „Formă şi culoare”

Muzeul de Artă şi Etnografie Dimitrie Ghika din Comăneşti găzduieşte Expoziţia de artă plastică „Formă şi culoare” organizată de Asociația Cultural – Științifică „Dimitrie Ghika-Comănești” în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika”, Centrul „Europe Direct Comănești”, Biblioteca Orașului Comănești şi Primăria orașului Comănești.

Citește mai departe...