Filmul documentar "5 Octombrie" - KineDok la Comănești

În data de 6 octombrie 2017, la Centrul 5, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 7 din Comănești a avut loc proiecția filmului documentar, ”5 Octombrie”, film ce face parte din programul de distribuție KineDok by @One World Romania în colaborare cu Europe Direct Comănești. În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public.

One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria.

O parte importantă din misiunea KineDok și a Centrului de Informare Europe Direct Comănești este de a forma tânăra generație în educația socială prin vizionarea de filme și dezbateri pe tematici cum ar fi locurile de muncă, creșterea economică, investiții, educație, sport si turism. La această proiecție invitați speciali au fost: preotul Alexandru Maxim, de la parohia Sf. Spiridon din Comănești și prof. Laura Murgu de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Ghika” din Comănești.

Ziua Educației - 2017

Centrul Europe Direct Comănești și Primăria Orașului Comănești au marcat Ziua Educației printr-un concert aniversar de muzică clasică, avându-i ca protagoniști în preambul, pe elevii comăneșteni Radu Sofron și Rebeca Yin ce au încântat publicul cu arii interpretate la pian. Coordonatorii elevilor sunt prof. Lazăr Costică și soții prof. Camelia și Nicolae Garai. Cu această ocazie, patru membrii ai Filarmonicii ”Mihail Jora” din Bacău, reuniți sub denumirea de ”Cvartetul Avantgarde” au pregătit 10 piese alese, pe gustul și spre încântarea publicului participant.

Ziua Europeană a Limbilor - 2017

Centrul de Informare Europene Direct Comanesti a organizat miercuri, 26 septembrie 2017 o campanie de promovare a Zilei Europene a Limbilor, in orasele Comanesti, Moinesti si Darmanesti. Peste 150 de elevi ai Liceului Tehnologic Darmanesti, ai Colegiului Tehnic “Dimitrie Ghika” Comanesti si cursanti ai Clubului “English Zone” Moinesti au fost angrenati in dezbateri, prezentari ale semnificatiei acestei zile, recitari de poezii in mai multe limbi europene iar in final au participat si la cateva concursuri pe echipe, fiind premiati pentru reusitele lor. Campania a fost organizata impreuna cu catedrele de limbi straine si limba romana din cadrul liceelor participante.

Săptămâna Europeană a Mobilității - 2017

Centrul de informare „Europe Direct Comănești” și Primăria Orașului Comănești au încheiat seria de evenimente dedicate Săptămânii Europene a Mobilității 2017, ce a avut loc între 16 și 22 septembrie. Peste 300 de comăneșteni, copii, tineri și adulți s-au implicat în activități sportive și de agrement pentru a promova și a alege pentru câteva zile o alternativă sănătoasă la utilizarea excesivă a mijloacelor de transport generatoare de noxe.

Au fost organizate concursuri de alergare, plimbări cu bicicleta prin zona montană a orașului, jocuri organizate pentru copii în zona de trafic intens în centrul orașului, transformată în pietonală pentru o săptămână. Pe lângă oficialitățile locale s-au implicat ong-uri precum Clubul Lions Comănești și Crucea Roșie -Subfiliala locală, sponsori ca CAR Prietenia și CAR CFR, și peste 40 de voluntari ai centrului Europe Direct Comănești.

Orașul Comănești participă înca din anul 2002 la această initiativă a Comisiei Europene, anul acesta numărându-se între cele 61 localități participante din România și 2474 din Uniunea Europeană. Campania Săptămâna Europeană a Mobilității 2017 oferă oportunitatea perfectă de a prezenta alternative durabile de mobilitate locuitorilor și să explice provocările cu care se confruntă orașele pentru a induce schimbări comportamentale și pentru a face progrese în direcția creării unei strategii mai durabile în domeniul transporturilor pentru Europa.

11 septembrie 2017

Centrul de Informare Europe Direct Comănești, în persoana directorului ing. Narcis Jitaru, a participat la deschiderea noului an școlar 2017 - 2018.

YOUNG AND YOU HAVE RIGHTS

În data de 3 august 2017, orașul Comănești a găzduit un grup de 49 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani din 7 țări europene (Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, Spania, Turcia și România), ce derulează împreună activitatea Education for all din cadrul proiectului YOUNG AND YOU HAVE RIGHTS - 2016 - 3-RO01-KA105-035438. Proiectul este derulat în cadrul programului Erasmus+ de către Asociația Generația Schimbării, ce are ca partener în orașul nostru, Centrul Europe Direct Comănești.

Citește mai departe...