Filmul documentar "5 Octombrie" - KineDok la Comănești

În data de 6 octombrie 2017, la Centrul 5, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 7 din Comănești a avut loc proiecția filmului documentar, ”5 Octombrie”, film ce face parte din programul de distribuție KineDok by @One World Romania în colaborare cu Europe Direct Comănești. În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public.

One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria.

O parte importantă din misiunea KineDok și a Centrului de Informare Europe Direct Comănești este de a forma tânăra generație în educația socială prin vizionarea de filme și dezbateri pe tematici cum ar fi locurile de muncă, creșterea economică, investiții, educație, sport si turism. La această proiecție invitați speciali au fost: preotul Alexandru Maxim, de la parohia Sf. Spiridon din Comănești și prof. Laura Murgu de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Ghika” din Comănești.