Săptămâna la Parlament: Brexit, substanțele cancerigene, ouăle contaminate, cutremurele din Italia

Brexit

Mereu în centrul atenției: Brexit se află pe ordinea de zi a reuniunii de miercuri a comisiei pentru ocuparea forței de muncă, la care va participa coordonatorul Brexit al Parlamentului, Guy Verhofstadt, care îi va pune la curent pe deputații europeni cu privire la situația actuală și la pașii următori în negocierile cu Brexit.

Ouăle contaminate

Milioane de ouă au fost scoase din rafturile supermarketurilor în mai multe țări europene, după ce s-a aflat că unele dintre acestea au fost contaminate cu insecticidul potențial dăunător fipronil. Membrii comisiei parlamentare pentru agricultură vor aborda impactul asupra lanțului alimentar joi.

Cutremurele

Miercuri, comisia pentru bugete va vota asupra mobilizării a 1,2 miliarde de euro în cadrul Fondului de Solidaritate al UE pentru a sprijini reconstruirea după o serie de cutremure recente din centrul Italiei. Dacă va fi aprobată, aceasta va fi cea mai mare sumă unică mobilizată în cadrul fondului până în prezent. Aceeași comisie este pregătită să elibereze încă 500 de milioane de euro pentru a combate șomajul în rândul tinerilor.

Substanțele cancerigene

Înainte de vară, Parlamentul a ajuns la un acord provizoriu cu Consiliul privind o nouă directivă destinată să contribuie la protecția lucrătorilor împotriva expunerii la agenții cancerigeni sau mutageni la locul de muncă. Comisia pentru ocuparea forței de muncă votează miercuri acordul.