Săptămâna la Parlament: controale la numerarul care intră sau iese din UE, angajare pentru tineri, Ungaria

Pe agenda Parlamentului se află controalele mai stricte la numerarul care intră sau iese din UE, combaterea șomajului în rândul tinerilor, valorile UE și Ungaria, persoanele cu handicap.

Luni, membrii comisiilor pentru afaceri economice și libertăți civile votează propuneri de a întări controalele la numerarul care intră sau iese din UE pentru a combate spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Comisia pentru ocuparea forței de muncă votează în aceeași zi un raport privind evaluarea implementării inițiativei privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, care are ca obiectiv combaterea șomajului în rândul tinerilor.

Membrii comisiei pentru dezvoltare discută despre situația umanitară din Libia, după ce rapoartele care arată că imigranți africani au fost vânduți ca sclavi au declanșat o criză internațională.

Joi, comisia pentru libertăți civile organizează o audiere publică cu reprezentanți ai guvernului maghiar, ai societății civile și cu experți, pentru a afla punctele acestora de vedere asupra situației din țară - înainte de a decide dacă Ungaria este expusă riscului unei încălcări grave a valorilor UE.

Peste 500 de delegați ai organizațiilor europene care reprezintă persoanele cu handicap se reunesc în Parlamentul European la Bruxelles pentru al patrulea Parlament European al Persoanelor cu Dizabilități, pentru a discuta despre participarea aceastora la viața politică și publică.